Microblading Hairstrokes, Powder en Ombre Brows Permanente Eyeliner

Vooraf wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers.

Na deze afstoting ziet de pigmentatie er soms weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt indien de klant dit wenst een touch-up behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

Microblading Hairstrokes, Ombre Brows Permanente Eyeliner lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Microblading Hairstrokes, Ombre Brows Permanente Eyeliner wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

De huid kan van tevoren verdoofd worden met “Lidocaïne-prilocaïnecrème” Dit middel is in Nederland alleen op recept van een arts verkrijgbaar. De crème moet meestal ongeveer 1 uur van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht.